Tarptautinis lėlių teatrų festivalis "Lėlė gatvėje 2024"

Panevėžys vėl taps meno židiniu, kviečiančiu ne tik miesto gyventojus, bet ir svečius iš visos Lietuvos ir užsienio į unikalų kultūrinį renginį – Tarptautinį lėlių teatrų festivalį „Lėlė gatvėje 2024“, kuris vyks rugsėjo 6 – 8 dienomis. Šis festivalis, jau tapęs tradicija, suburs įvairių šalių lėlių teatro trupes, atvers plačias lėlių teatro raiškos galimybes ir leis kiekvienam žiūrovui panirti į stebuklingą pasakų pasaulį, kur lėlės atgyja ir pasakoja savo unikalias istorijas.

Šiemet festivalis kvies susipažinti su įvairove: bus rodomi įvairių žanrų, temų ir geografinių sričių spektakliai. Krokuvos teatro KTO (Lenkija) pasirodymas žada sukelti dviprasmiškus jausmus – nuo juoko iki gailesčio, nuo siaubo iki pasibjaurėjimo. Liepojos lėlių teatras (Latvija) pakvies mažiausius žiūrovus į edukacinį spektaklį, skirtą vaikams nuo vienerių metų, o Klaipėdos lėlių teatras intriguos suaugusius su marionečių spektakliu „Karvė yra meilė“, kurio poetiška atmosfera palies kiekvieną žiūrovą. Taip pat jūsų lauks teatrai Užhorodo teatras „Bavka“ (Ukraina) ir Talino lėlių teatras „Draakonipesa“ (Estija). Profesionalūs, Lietuvoje gerai žinomi ir žiūrovo mylimi teatrai: Vilniaus teatras „Lėlė“ ir „Stalo“ teatras, Kauno lėlių teatras „Nykštukas“


Festivalio programoje taip pat numatyta edukacinės veiklos. Panevėžio lėlių vežimo teatras pristatys interaktyvią edukaciją „Nuo lėlės iki spektaklio“, kurioje mažieji žiūrovai turės galimybę pažinti lėlių teatro pasaulį iš arti. Lėlių teatro profesionalai ir entuziastai bus kviečiami į kūrybines dirbtuves su aktore ir režisiere Agne Sunklodaite, kurios kvietimas dalyviams yra paprastas, tačiau gilus: „Teatras yra žaidimas, įtraukiantis kiekvieną, kuris nori tapti jo dalimi.“


Šis festivalis yra ypatingas tuo, kad suteikia progą ne tik išlaikyti gyvą lėlių teatro tradiciją, bet ir praturtina kultūrinį gyvenimą Panevėžyje bei suteikia galimybę mėgautis profesionaliu lėlių teatro menu visiems – tiek miesto gyventojams, tiek svečiams. Visi spektakliai ir renginiai bus rodomi nemokamai.


Kviečiame nepraleisti šios unikalios progos ir rugsėjo 6 – 8 dienomis atvykti į Panevėžį prie Lėlių vežimo teatro adresu Respublikos g. 30, kur laukia kūrybinės erdvės, teatro magija ir meninės pramogos visai šeimai. 


Festivalio organizatorius Panevėžio lėlių vežimo teatras. Sekite naujienas Panevėžio lėlių vežimo teatro Facebook paskyroje.


Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė, kurios parama padėjo įgyvendinti šį nuostabų renginį.