Gastrolės 2024

Panevėžio lėlių vežimo teatras, baigęs 38-ąsias tradicines vasaros gastroles po Lietuvą, grįžo į savo namus. Šiais metais, nuo birželio 1 iki 18 dienos, teatras aplankė daugybę Lietuvos miestelių ir kaimų, pristatydamas J. Gruševskio spektaklį „Liūdna linksma pasaka“, režisuotą A. Gladkovos, net 29 kartus.

Kviečiame paklausyti laidos Kultūra su LRT „Ryto Allegro“, kur teatro vadovas A. Markuckis ir aktorius I. Ignatenko dalijasi įspūdžiais iš šių metų gastrolių. Laidą galite rasti čia.

Teatro vadovas Antanas Markuckis dalijasi savo prisiminimais iš šių metų gastrolių. Daugiau apie tai galite skaityti dienraštyje "Sekundė".

 

Šiemet teatras pasirinko ypatingą maršrutą, lankydamas ne tik stiprias bendruomenes, bet ir atokiausius, ištuštėjusius kaimus prie Latvijos sienos. Šios gastrolės nebuvo vien kelionė po šalies regionus, bet ir misija atnešti kultūrinį džiaugsmą į kiekvieną nuošalų kampelį. Teatro vadovas teigia, kad žmonės visur buvo labai svetingi, nors kildavo nerimas, ar bus pakankamai žiūrovų. Vis dėlto teatras įrodė, kad jų tikslas nėra kiekis, bet kokybė – atvežti kultūrą ir džiaugsmą visiems, nepaisant vietovės dydžio.
Per kelias savaites teatras aplankė įvairias vietoves, tokių kaip Vaivadai, Geležiai, Vabalninkas, Meilūnai, Kupriškis, Satkūnai, Papilys, Skrebiškiai, Kvetkai, Pučkalniai, Nemunėlio Radviliškis, Germaniskis, Juostaviečiai, Smilgiai, Saločiai, Kiemėnai, Vaškai, Titkoniai, Tetrivnai, Ustukiai, Pasvalys, Krinčinas, Talačkoniai, Valakeliai, Pušalotas, Mikalški, Skaisgiriai ir Bernatonai. Gastrolės prasidėjo birželio 1 d. Vaivaduose ir baigėsi birželio 18 d., kai teatras pasiekė Bernatonus.
Teatras visada siekė ne tik praturtinti kultūrinį gyvenimą, bet ir stiprinti bendruomenių ryšius. Šių metų spektaklis „Liūdna linksma pasaka“ ne tik sužavėjo vaikus ir suaugusius, bet ir tapo puiki proga vietiniams susiburti ir pabendrauti.
„Kelionės metu sutikome nuostabių žmonių, kurie mus pasitiko su šypsenomis ir šiltais žodžiais. Oro sąlygos buvo puikios, o kiekviena diena buvo pilna įspūdžių ir džiaugsmo. Mes labai džiaugiamės, galėdami dalintis savo meniniu darbu su tokia plačia auditorija, ir tikimės, kad kitais metais vėl galėsime sugrįžti į šias nuostabias vietas“, – teatro atstovai pasakoja.
Panevėžio lėlių vežimo teatras išsiskiria savo unikaliu stiliumi ir tradicija keliauti su teatriniu vežimu po Lietuvą, rodydamas spektaklius net atokiausiuose Lietuvos kampeliuose. Kiekvienais metais jie sugeba atnešti šventės dvasią ir džiaugsmą į vietoves, kuriose kultūriniai renginiai yra reta prabanga.
Dabar mes esame pasiruošę tęsti savo kūrybinę veiklą Panevėžyje! Artimiausi mūsų pasirodymai vyks birželio 23 dieną per Jonų ir Janinų šventę ir „Susitikime penktadienį“ birželio 28 dieną Laisvės aikštėje.
Norime išreikšti nuoširdžią padėką Panevėžio miesto savivaldybei ir Lietuvos Kultūros Tarybai už suteiktą dalinį projekto finansavimą. Jūsų parama suteikė mums galimybę išlaikyti ilgametę tradiciją ir rodyti kokybiškus spektaklius net atokiausiuose miestuose, džiuginant jų gyventojus. Ši finansinė parama padėjo praturtinti vietinių gyventojų kultūrinį gyvenimą bei atnešti džiaugsmą net į pačias atokiausias vietoves.
 

Organizatorius: Panevėžio lėlių vežimo teatras
Gastroles dalinai finansuoja: Panevėžio miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.